2place
KalóriaBázis fejlesztés ötletek All the ideas and discussions
162 votes Vote

iOS applikáció

Miért nincs még mindig iOS applikáció?

kaloriabazis, 18.09.2018, 09:54
Response from the site administrator
kaloriabazis, 05.11.2019
ELŐZETES MEGJEGYZÉS: kérek mindenkit, aki IOS-en böngészőből használja a mobilverziót, ebben a topikban írja le ha bármilyen hibát, zavaró tényezőt tapasztal a működésben.

Teljesen egyetértünk az igénnyel és higgyétek el, mi örülnénk a legjobban ha már lenne rendes iOS applikáció.

Hogy miért nincs még mindig? A válasz röviden: erőforráshiány miatt.

Bővebben: egy iOS applikáció elkészítéséhez mindent nulláról kell újraprogramoznunk és minden jövőbeli fejlesztést is duplán kell megcsinálnunk. Ha emellett android appot is akarunk, akkor háromszorosan. Egyes részfunkciók programozása is hónapokba telik. Persze lehetne pár hónap alatt csinálni IOS appot, amiben csak rögzíteni lehet, de az összes többi funkció hiányozna és ezt nem akarjuk. Amikor lesz iOS app, akkor az teljeskörű lesz. Nem látom értelmét, hogy a mostaninál butább programot készítsünk. A mostani funkciókat tudó iOS app elkészítése és fenntartása a jelenlegi költségeinket többszörösére (!) növelné. Nem túlzó kijelentés, hogy 10x ennyi programozó kellene és akkor talán 1 év alatt eljutnánk a mostani funkciókig (az oldal első verziójához, ami csak étellista rögzítést tudott, egy ember éves munkája kellett, főállásban, és azóta kb 10-20x-osára nőtt az oldal komplexitása. Megpróbáltunk plusz forráshoz jutni az oldal külföldi verziójának elindításával, de hiába nagyobb a piac, ha teljesen fedett, úgyhogy ez nem hozott eredményt. Ez azért is lett volna fontos tényező, mivel a pusztán magyar piac számára sosem térülne meg ez a fejlesztés, mivel nálunk csak 18% az iOS felhasználók aránya. Amíg nem találunk finanszírozási, vagy egyszerűbb techológiai megoldást, addig arra fókuszálunk amit meg tudunk csinálni.

Addig is iOS esetén marad a mobilverzió használata böngészőből.
Idea status: under consideration

Comments

tibi, 18.09.2018, 13:24
Jómagam is mobil fejlesztő vagyok, látom ennek a feladatnak a méretét. Legyen fizetős a mobil app szerintem megvennék az emberek. Persze akkor előre kell finanszírozni a fejlesztést. Az egyetlen dolog ami miatt jó lenne a mobil app, hogy legyenek adatok az apple health, és google fit-ben. Persze vannak erre más alkalmazások, de nem túl jók magyar felhasználásra. A kalóriabázis pedig tökéletes! Csak így tovább!
Babsajt01, 22.09.2018, 12:31
Sziasztok!
Mindenben egyetértek Tibivel. Én örömmel fizetnèk egy iOS-es alkalmazásért.
Attila, 25.09.2018, 14:31
Lehet, hogy ez egy nagyon vad ötlet, de mi lenne, ha megállapodnátok pl. a "mentával", akinek már van ios appja. szerintem szívesen együttműködnének, hiszen messze ez a legnagyobb rendezett magyar adatbázis.
Ráadásul így a már létező böngésző alapú Android alkalmazást sem kellene heggeszteni...

http://menta.gov.hu
kaloriabazis, 25.09.2018, 14:59
ez a kör már évekkel ezelőtt le lett játszva, próbáltam, de nem lehet két ennyire különböző projectet összevonni (állami és magán project), de ahogy nézem a menta azóta is tesztfázisban van.
dori, 17.10.2018, 17:20
Én is örömmel vennék egy fizetős verziót is. Eddig még sosem töltöttem le fizetős alkalmazást, de ezért biztosan hajlandó lennék fizetni Messze a legjobb magyar felhasználásra.
Roland, 06.11.2018, 12:03
Én akár egy rendes valódi Androidos app-ért is simán kifizetnék pár ezer Ft-t.
tomi175, 02.01.2019, 16:14
Én is fizetnék érte.
Csaba, 28.01.2019, 05:00
én is megvenném
Csaba, 11.01.2020, 19:46
En is szivesen fizetnek! Kerjetek elofinanszirozast az oldal hasznaloitol!
Amugy az lenne meg jo ha automatikusan felismerne a vonalkodokat. Nekem fogalmam nincs melyik milyen szabvany. Ez amit nagyon nehezkes szamomra :(

Leave a comment