26place
KalóriaBázis fejlesztés ötletek All the ideas and discussions
19 votes Vote

Indexelt keresés új recept megadásánál

így ott sem kellene pontos névvel keresni, ugyanúgy mint a főoldalon

varazsgoreny , 18.09.2018, 14:26
Idea status: under consideration

Comments

András, 19.09.2018, 06:25
Az új recept megadásánál az étel kereső még grafikai, interface szempontból is a régi megoldás, ami szerintem bizonyos szempontokból jobb volt. Pl. az új '...'-os megoldása a keresőlistán inkább csak lassítja a használatot, mert az 'info' és 'törlés' funkciók elérése 1 helyett 2 klikk, és a '...' csak ezt a 2 gombot rejti ('i' és saját étel / kedvenc törlése), amik simán kiférnének, ahogy a régi interface-nél. És az új grafikánál a keresőben listázott ételek szélesített sávjai a viszonylag kicsi betűmérettel értelmetlenek, csak foglaljak a helyet, csökkentik a lista áttekinthetőségét.
(Persze az indexelt keresés mindenképp előny.)
kaloriabazis, 19.09.2018, 08:08
ezt nem tervezzük visszaállítani. Egyébként igazad van, nem is volt anno könnyű döntés, de hosszasan mérlegeltük az átláthatóságot, a plusz programozási szempontokat és az asztali/mobil verzió egységességét is figyelembe véve (80% már mobilverziót használ), ez volt még mindig a legjobb megoldás. Pl meg lehetett volna csinálni, hogy asztalin "..." menü helyett kiír minden létező gombot, de a fenti szempontok miatt nem emellett döntöttünk.
András, 10.04.2019, 14:42
OK. Annyin azért elgondolkodnék, hogy ha a találati listában a "kcal/100 g" az érték mögött lenne (vagy a kcal nem is lenne minden sorban újra), akkor a sávok lehetnének jóval keskenyebbek, és így 8 helyett 10-12 találat kiférne - gyorsítva a működést. Mobilverziót most nem látom, de talán ott is menne.
De ennél még fontosabb az eredeti javaslat:
új recept megadásánál valamiért nem az új, felcserélhető kulcsszavas (indexelt?) keresőmotor van használatban, pedig az valóban sokkal jobb. és itt is nagyon hiányzik.

Leave a comment