17place
KalóriaBázis fejlesztés ötletek All the ideas and discussions
18 votes Vote

Sokszor szereplő étel-rekordok szinkronizálása

Az adatbázisban többszörösen jelenlévő ételek visszaszorítására, az étel adatainál lehessen javasolni az adott étel-rekordok összevonását.

normal , 18.09.2018, 21:13
Response from the site administrator
kaloriabazis, 18.09.2018
nem tudom elképzelni, hogy lehetne ezt egyszerűen és felhasználóbarát módon megvalósítani, ráadásul úgy, hogy ne történhessenek balesetek.
lehet a korrektorok körét kéne bővíteni inkább és törölni a duplikációkat, bár ez szinte teljesen lehetetlen vállalkozás a 150.000 étellel. erre jó ötletet szívesen meghallgatnék, kicsit részletesebb elképzeléssel a "hogyanról".
Idea status: under consideration

Comments

normal, 18.09.2018, 21:58
Bocsánat, igen, azért gondoltam, hogy talán segítség lehet, a felhasználók visszajelzése ez ügyben, mert a már duplikált adatok megszüntetésére vállakozni a korrektorok által tényleg irdatlan vagy lehetetlen munka. Sejtettem, hogy ez merész ötlet, a hogyanját én se tudom, sajnos, nem értek az adatbázisokhoz.

Vagy -de nyilván ez a felhasználók szabadságát korlátozná az új étel felvétele esetében-, egy az új étel nevének felvitelekor megjelenő ajánlati lista megjelenítése (indexelt keresés alapján), valami olyan szöveggel, hogy "Nem erre gondoltál?".

A másik megközelítés a szigorítás, de nem vagyok tisztában, hogy pontosan mennyi új étel rekord születik nap mint nap és milyen a korrektorok kapacitása, de elvileg az "Ajánlás a közös adatbázisba" súgó ikonjánál azt írjátok, hogy át vannak nézve a közösbe ajánlások.
Nem utolsó sorban az ott szereplő FONTOS információt, én inkább kiraknám premier plánba, ne csak akkor jelenjen meg, ha áthalad kurzor a súgó ikonon.

Nem tudom ez a korrektori munka milyen hatáskör, de én szívesen segítek, ha tudok, "koca" felhasználóként.

Köszönöm, hogy elolvastad és válaszoltál! Kiváló munkát végeztek!
kaloriabazis, 18.09.2018, 22:09
volt egy spártaszkriptünk, így hívtuk, lehet újra azt kell elővenni, fejleszteni. Ez annyit csinált, hogy az x ideje nem választott, megbújó, életképtelen ételeket irtotta ki. Ez lesz megint a megoldás azt hiszem.
kaloriabazis, 18.09.2018, 22:11
egyébkémt most közösbe ajánlás bepipálásakor elég feltűnő módon bejön egy popup. Nemcsak egérfölévivésre (de szép szó), ahogy mondod.
normal, 18.09.2018, 22:21
Szép bizony! :) Igen, bocsánat, odáig már nem jutottam el.
M, 20.09.2018, 17:27
Szerintem ez a probléma a legnagyobb talán a jelenlegi rendszerben.
Az egyik, ami közelebb vinne a megoldáshoz mindenkit, ha kiemelt felhívás lenne, hogy az ételek javíthatóak. Tehát, ha pl. az én csomagolásomon más adatot látok, ne vigyem fel kilencedjére az ételt, hanem szerkesszem!
A másik, hogy új étel felvitele esetén, csak a félévi ő lássa az adott ételt, amíg a korrektorok el nem bírálják, hogy bekerülhet a közös adatbázisba.
A meglevő problémás elemeket pedig ki kéne törölni.
M, 20.09.2018, 17:32
*hanem szerkesszem a meglévőt
*csak a felvivő lássa

Leave a comment