31place
KalóriaBázis fejlesztés ötletek All the ideas and discussions
14 votes Vote

Visszamenőleg miből mennyi.

Jó lenne ha visszamenőleg egy általunk beállított időintervallumban meg tudnánk nézni, mely ételekből mennyit fogyasztottunk és persze az össz. makrotápanyag értékeket is.

Szép és jó ez a napi bevitel, de ha visszamenőleg szeretnék keresgélni (pl. tudatos tervezés miatt) jelenleg nehéz dolgom van. Igaz van egy grafikon a bevitt makro értékekről, de az csak az értéket mutatja napi bontásban és ennyi.
Ha X napot vissza tudnék nézni miből mennyit ettem, hosszútávra tervezve egy átláthatóbb / átfogóbb képet kaphatnék arról, mely ételek azok amik miatt gyakran "megcsúszok", mi az amin javítani tudnék / amit ki kellene / ki tudnék váltani valamivel.

Lehet nem teljesen egyértelmű ezért írok egy fiktív példát:

Cél: Csökkenteni szeretném az _átlag_ napi zsírbevitelem 70 grammról 50 grammra.
Ha vissza tudnám nézni pl. az elmúlt 30 napban miket ettem (ételekre bontva de összeadva az értékeket) és azokból mennyi fehérjét, ch-t, zsírt vittem be, látnám, hogy pl.:
- megettem összesen 50 tojást ( fehérje/ch/zsír/ 350 / 50 / 300 )
- megittam összesen 10L 2.8% tejet ( 300 / 500 / 300 )
- ettem 4 kg darált sertéshúst (30%) ( 680 / 0 / 1200)
- stbstb.

Könnyen ki tudna alakulni egy kép a fejemben, mit kéne/tudnék jobban visszafogni, min tudnék változtatni, hogy elérjem a célom, könnyebben tudnék tervezni, hisz tudnám hosszútávon hol, mivel és mennyire csúsztam el.

Ez esetben 70*30 2100 gr zsír/hó amit beviszek és szeretném csökkenteni 1500gr/hó-ra, vagyis kell egy 600gr-os deficit zsírból.
Ha látnék egy átfogóbb képet miket eszem általánosságban, könnyedén tudnék módosítani hisz a számok nem hazudnak, elég lenne a 30%-os sertéshúst 15%-os marhára cserélni és tudnám, hogy ezzel el is érem a célom.
Persze ez csak egy egyszerű pl. volt.

Muc , 18.09.2018, 22:20
Response from the site administrator
kaloriabazis, 18.09.2018
Ha ilyen áttekintést akarsz, mélyebb statisztikákat nézegetni, akkor ajánlom, hogy az adott időszakot exportáld ki (Eszközök/Étkezési napló), Excelben megnyitva látod az összes étkezésedet, fehérje/szénhidrát/zsír értékekkel. Ehhez persze kell egy kis Excel tudás. De mivel a te igényed elég specifikus, ezért ezt látom a legjobb megoldásnak, így teljesen szabad kezed van az adatelemzésben.

Mit gondolsz erről?
Idea status: under consideration

Comments

Muc, 18.09.2018, 22:44
Upsz, én eddig csak az oldalon néztem és nem tudtam ha exportálom ott több adat lesz, köszi.
Hirtelen nem gondoltam nagyon specifikus dolognak, hisz "csak" megadott idő alatt kellene összeadni és kilistázni az elfogyasztott ételek listáját a makró értékeikkel együtt, visszamenőleg pedig biztos sokan szeretnek túrkálni. Vagy nem. :))
Ha nincs igény rá az Excel is egy jó opció lesz, köszi mégegyszer az infót! :)
freezsu2, 20.09.2018, 19:33
Jó ez az excel tábla, csak hiányolom az exportálás előtti képernyőn megjelenített összesített táblázatot, kalória adatokat. Ja, és a tömeg adatot.

Leave a comment