13place
KalóriaBázis fejlesztés ötletek All the ideas and discussions
56 votes Vote

Mindennap ugyanaz a reggeli, lehetne állandó étel.

Jó lenne ha be lehetne állítani állandó ételt mondjuk reggelihez, vagy vacsihoz stb..
Én kb egy éve ugyan azt eszem reggelente.

Csoknyai Attila , 18.09.2018, 22:40
Response from the site administrator
kaloriabazis, 29.01.2019
Van az oldalon "kedvencek". Ebbe nem csak egy ételt lehet belerakni, hanem teljes étkezéseket, vagy akár egy egész napot. Ehhez az összegzősorok végén található "..." menüre kattints és úgy vidd be.
Idea status: under consideration

Comments

feketeinci, 22.09.2018, 20:30
Azt ugye tudod hogy fel tudod vinni receptként a reggelidet receptként, és ha elmented sajátként mint mondjuk "reggeli Attila" gyorsan elő tudod hívni?
Attila Csoknyai, 22.09.2018, 20:38
Tudom, köszönöm, ráadásul egy szelet cerbona a reggelim, de mindig írogatni kell és reggel rohanok általában :-)
tovas, 18.01.2019, 08:42
Szerintem is jó ötlet az állandó ételek felvitele. Sőt, nagyon jó!
Nekem teljesen fix pl. a napi három tejeskávém (...leginkább egész délelőttök-délutánok is egyformák) és nem kevés kattingatás kell, hogy beírogassam mindig mindenhová.
Jó lenne, ha lehetne egy "napló alapot" készíteni és azt használni.
Persze, törlési-változtatási lehetőséggel... mert mi van, ha mégsem iszom meg az egyik kávém.... :-)
merlin1, 20.01.2019, 09:06
Ide is beírom, hátha! Tehát:
Nekem vannak naponta visszatérő ételei ami hasonló összetevőkből állnak. Reggelit szinte minden nap ugyan azt eszem, a mennyiségekben lehet kis különbség. Most az összetevőket beprogramoztam 1-1 kedvenc gombra. Azonban sokat gyorsítana a bevitelen, ha a kedvenc gombhoz a komplett reggelit tudnám rendelni, majd ezután a mennyiségeket a reggeli összetevőinél külön-külön módosítani (ha szükséges egyáltalán), illetve az aznap el nem fogyasztott összetevőt törölni.
Ez esetemben csak a reggelire igaz, a többi étkezésem nem ennyire tipizált.
Például:
- Reggel iszok két kávét (egyet korán reggel, a másikat kora délelőtt, de egyszerre szoktam beírni)
- általában iszok 2 liter citromos vizet (1 v. 2 citrommal)
- általában eszek 09:00 környékén 1db almát
- 10:00-kor reggeli: műzli 65g + kakaó por 15g + tej 4dl + fehérje 45g

No ezeket kellene 1 kedvenc gomb megnyomására felvinni TÉTELENKÉNT (ahol a tételek mennyiségei külön-külön módosíthatók), és nem pedig "Merlin reggelije"-ként kerülne be, mert ott már a menyiségek nem módosíthatóak.
Ez nekem nagy segítség lenne.
kaloriabazis, 29.01.2019, 08:52
Van az oldalon "kedvencek". Ebbe nem csak egy ételt lehet belerakni, hanem teljes étkezéseket, vagy akár egy egész napot. Ehhez az összegzősorok végén található "..." menüre kattints és úgy vidd be.
András, 04.04.2019, 21:27
A teljes étkezés ill. egész nap mentése, mint Kedvenc nagyon jó funkció lenne, de kissé csalókán működik. Én is a fenti helyzetre akartam használni, de csalódtam. Ugyanis bevittem egy tetszőleges napra a listát, ami a reggelijeimben szóba jön, vagyis a reggelijeim unióját. Ezt elmentettem kedvencnek. Majd töröltem erről a napról, ami akkor valójában nem ettem. (Nincs nap, amikor minden szóba jövő ételt ennék.) Meglepetésemre, ez a mentett Kedvencre is visszahatott, vagyis onnan is törlődtek ezek az ételek. Tehát nem tudok egy ilyen uniót menteni, csak ha egy napon tényleg végigenném a teljes listát. Ez amúgy sem túl intuitív viselkedése a mentett Kedvencnek. Mentés után már nem kéne számítania honnan lett mentve, ha magában - mint új objektum - kéne szerkeszthető legyen.

Leave a comment