21place
KalóriaBázis fejlesztés ötletek All the ideas and discussions
15 votes Vote

Bevitt kalória és elégetett kalória grafikonon

Jó lenne, ha a grafikonon nem csak a különböző súlyok (aktuális, tervezett, minimális, maximális) szerepelne, hanem a naponta bevitt kalória és a mozgással (+ alapjáraton elégetett) kalória is követhető lenne.

Dombovári Tamás , 20.09.2018, 21:36
Response from the site administrator
kaloriabazis, 17.12.2018
Erre való az "összesített túllépés", de megcsinálhatjuk ezt is ha igény van rá. Egyelőre még nyitva hagyom.
Idea status: under consideration

Comments

Fantasia, 27.09.2018, 17:41
Ez nekem is piszkosul hiányzik! Mert hiába nézem a bevitt tápanyagokat, sokat nem tudok meg belőle, hiszen ha volt egy nap egy 3000kcalt elégető túra, akkor persze, hogy van egy nagy kiugrás a makróknál is, ami többszöröse egy átlag napi bevitelnek, és nem látszik, hogy ettől még -1500kcal a nap vége...
Bár újra elolvasva te lehet nem arra gondoltál, amire most én: nekem a napi deficit lenne nagyon hasznos grafikonon látva, ami figyelembe véve minden bevitelt és égetést, mutatja a végeredményt. Jelenleg az "összesített túllépés" használható erre nagyjából, de nem az igazi, mert csak a lejtés mértéke mutatja, hogy sikerült egy adott időszak, nehéz olvasni.
Belegondolva asszem erről írok egy külön javaslatot ide.
feketeinci, 24.11.2018, 14:12
Vártam hogy javaslatot írj, de nem látom még most sem, ezért kommentelek én is.
Tényleg nagyon jó lenne grafikonon látni az elfogyasztott és az elégetett kalóriák görbéjét, a kettő között pedig ott a DEFICIT, ami sokkal több dologra rámutat, mint amire elsőre gondolnánk.
Először is megmutatja hogy jól számolunk-e, mert ugye a receptek egy része nem tartalmaz elpárolgást, vagy hozzáadott vizet, vagy túlzóan írhatjuk be a sportot (ami nem is sport, mert eddig is megcsináltuk mégsem fogytunk).
Ha látja a felhasználó, hogy "hiányzik" már az a mennyiség ami fogyást idézne elő....mégsem fogyott semmit, kezdje el vizsgálni mi is lehet ennek az oka?
Ez egyszerűen megnézhető lehetne, ha beállítja a grafikonját mondjuk egy előző 2 hetes időintervallumra, ha volt deficit pl. 16.000kcal (8000kcal/kg), akkor 2 kg-al kevesebbet lát a mérlegen.
3 számot lehetne ezzel ellenőrizni, a bevitt kalóriákat, a ledolgozott kalóriákat és az 1kg/fogyás kalóriáját.
Ezekből szerintem lehetne már egy életmód programot összeállítani, látható lenne a cél elérése után is hogy jól számolunk-e!

Leave a comment